2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Salotos su rūkyta žuvimi


4 porcijoms reikės:
1 rūkytos skumbrės
2 pomidorų
1 cukinijos
1 mažos galvutės žiedinių kopūstų
2 raugintų agurkų
Ryšulėlio krapų ir svogūnų laiškų

1 mažo indelio jogurto
1 šaukštelio kario prieskonių
Druskos ir pipirų
1 citrinos

Iki 170 laipsnių įkaitiname orkaitę, tiesiame kepimo popieriaus lapą, dėliojama griežinėliais supjaustytą cukiniją, pabarstome druska ir pipirais bei kepame apie 15 min.

Puode užverdame vandenį, suberiame kekelėmis suskirstytą žiedinio kopūsto galvą ir apverdame 5 min. Nuliejame šaltu vandeniu.

Žuvį atsargiai išdarinėjame - nuimame odą, išimame vidurinį kaulą ir išrenkame mažesnius kaulus.

Lėkštėje dėliojame pomidorų griežinėlius, šiaudeliais pjaustytus raugintus agurkus, keptas cukinijas, žiedinio kopūsto gabalėlius. Dėliojame žuvį, beriame žalumynus. Pabarstome druska ir pipirais. Jogurtą sumaišome su kario prieskoniais ir pateikiame šalia. Prie jo įtaisome ketvirtį citrinos.
Skanaus!

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą